Projecten

 

 

 

 

 

Nevelkanon - Overdie Ferro uit Alkmaar

Hiernaast ziet U onze nieuwste aanwinst in aktie bij de firma Overdie Ferro in Alkmaar. Dit nevelkanon wordt in gezet voor de stof bestrijding. Deze machine heeft een bereik van 50-60mtr. De hoek waarin gespoten kan worden: 0 - 40 graden. Hieronder vindt U nog enige technische info;

Gewicht: 830 kg.
Lengte: 3300 mm.
Breedte: 1830 mm.
Hoogte: 2180 mm


 

Steiger boven aanbouw

De heer R. de Boer uit Heiloo laat zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn, hij bestelde bij ons een steiger voor schilderwerkzaamheden aan de hiernaast getoonde woning. Dmv speciale nokbeugels is er op een eenvoudige manier een steiger gecreëerd boven de aanbouw.

Wij hebben de steiger aangevoerd en assistentie verleend bij de bouw hiervan. De heer de Boer was zo aardig om onze reclame erin te hangen en de foto op te sturen. Waarvoor onze dank. Succes met het schilderen.

 

Scholten Reklame uit Heerhugowaard

Als je dan toch wil laten weten dat er iets gebouwd gaat worden doen het dan zo, moet woningbouw vereniging Ymere gedacht hebben.

In opdracht van Scholten Reklame uit Heerhugowaard hebben wij in Amsterdam langs de ring A10 het hiernaast getoonde reklame frame met doek gemonteerd met een afmeting van 16 bij 8 meter, echt een eye catcher.

Aannemer: de Geus Bouw uit Broek op Langedijk

 

Werkzaamheden - Telstar

De accommodatie van voetbal vereniging Telstar uit Velsen- Zuid (schoonenberg) heeft een complete metamorfose ondergaan er is onder andere een geheel nieuwe tribune gebouwd met daaronder super de luxe vertrekken zoals; kleedruimtes, douches, kantoorruimtes, bar en relaxruimtes noem het maar op. En ook de grasmat ligt er als een biljartlaken bij, en dus konden de dug outs niet achterblijven.

 

Gemeente Haarlem - Pim Mulier sportpark

Bij het honkbalstadion te Haarlem (Sportpark Pim Mulier) hebben wij in opdracht van de gemeente de nieuwe omloop aan veld zijde voorzien van een tijdelijk hekwerk, circa 100 meter zie foto aan de linkerzijde.

Tevens hebben wij de nieuwe aansluitingen “zie bovenstaande foto's” totaal 4 stuks naar de nieuwe omloop geconstrueerd. (noodtrap) De bestaande wand waar het oude hekwerk aan bevestig zat is door ons vakkundig ingezaagd evenals de laatste trede, hier zijn drie gelijke treden voor in de plaats gekomen. Zodat de nieuwe omloop in de toekomst veilig bereikt en verlaten kan worden

Pergola's, begraafplaats te Alkmaar

Weer eens iets anders, bij de uitbreiding van de begraafplaats te Alkmaar is er gekozen voor een kunstwerk in de vorm van diverse pergola's verdeeld over het uit te breiden terrein.

Scholten Verhuur BV heeft in opdracht van de firma van Ommen BV eveneens uit Alkmaar er voor gezorgd dat de fudatiepalen keurig in lijn op 3 meter diepte in de grond zitten.

Waarna de firma van Ommen BV de uiteindelijke constructie van de pergola's aan de fudatiepalen kon bevestigen, zie het resultaat op de foto hiernaast.

 

 

POTAIN bouwkraan

Voor firma van Beek Bouw uit Beverwijk hebben wij deze POTAIN bouwkraan geplaatst tbv de renovatie van een woonhuis eveneens te Beverwijk.

POTAIN bouwkranen bieden door de vele mogelijkheden alle oplossingen op het gebied van hijsen. Ook het hijsen zonder hijsbewijs behoort tot de mogelijkheden. Op de hiernaast getoonde foto ziet U de Potain HD10A bouwkraan, deze machine is opgenomen in ons verhuur programma. Technische gegevens van deze kraan: Haakhoogte 15 meter Gieklengte / vlucht 19 meter Max hijscap 1000kg op 10,30meter en 450kg op 19meter Vrije draaicirkel 5 meter plus 0,8 meter vrije ruimte. Reactiekracht per stempel, in bedrijf 7,1 ton Aandrijving 380 Volt

 

Reclame stellingen

Reclame stellingen (bouwborden) Ook één van ons specialisaties het produceren, leveren en monteren van reclame stellingen cq. bouwborden.

In overleg en/of samenwerking met de opdrachtgevers wordt er een werktekening gemaakt, waarin de eisen en wensen van de klant zijn verwerkt.

In combinatie met Scholten Reclame welke over een eigen ontwerp/DTP afdeling beschikt, kunnen wij eenvoudige schetsen tot een perfect bordontwerp uitwerken.

Na goedkeuring wordt het product op basis van deze gegevens gemaakt.

Als ook de locatie en plaatsingsdatum bekend zijn kan het geheel door Scholten Verhuur worden geplaatst. Vraag geheel vrijblijvend een offerte en wij doen U een scherpe aanbieding.

 

 

 

Renovatie platte stenenbrug aan het Verdronkenoord, Alkmaar

Een uitdaging zo mogen we deze klus wel betitelen. In het centrum van Alkmaar om precies te zijn de platte stenenbrug aan het Verdronkenoord.

De renovatie van de deze brug heeft meer voeten in de aarde als meen en geen denkt, zo moeten er bijvoorbeeld verschillende kabels en leidingen, door de burg naar de andere kant gebracht worden.

En wel zo dat de rondvaartboten na de renovatie gewoon hun normalen vaartroute kunnen volgen, daarvoor is het zaak dat de kabels en leidingen precies tussen de spanten van de brug komen te lopen zodat de burg geen hoogte verliest.

 

Hiervoor heeft Scholten Verhuur Alkmaar de gaten geboord. Aan de buitenzijdes van de brug hebben wij gaten gemaakt van plus minus 1,20meter diep, in het middenstuk van de brug ging het om gaten onder een bepaalde hoek van plus minus 1,60meter diep.

In totaal een 50 stuks gaten met doorsnede van rond 135 en 180mm.

Dit werk hebben wij uitgevoerd voor Aannemersmaatschappij Twisk & Bosman uit Castricum icm. Bouwbedrijf Boorder & koreman uit Alkmaar.


 

TNT fashion group in Oldenzaal

Bij de firma in Oldenzaal is voor de uitbreiding van de activiteiten gekozen voor een tussenvloer. Bij nadere inspectie van de bestaande betonvloer is gebleken dat deze de druk niet zou kunnen weerstaan. In overleg met de constateur is er een verankeringplan op gesteld welke de problemen moest verhelpen.

Een uitdaging voor de firma SDI promech uit Beverwijk om deze klus zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo is er in een tijdsbestek van een week gezorgd voor de 120 stuks voorgeschreven hoeklijnen voorzien van gaten, op maat en in kleur. Niet makkelijk in een periode waarbij half Nederland op vakantie is. Tevens zijn er boormallen gemaakt.

 

Scholten Verhuur eveneens uit Alkmaar heeft het boren en het monteren van de stalen hoeklijnen op zich genomen te weten; 600 gaten met een doorsnede van 28mm boren tot een diepte van 17cm. Dit zijn aardig wat gaten en om deze arbeidsintensieve klus te klaren is er een speciale boorkar ontwikkeld welke zichzelf afklemt op de bestaande kolom en met uiterste precisie de gaten van de boormal overneemt.

De boormal is voorzien van een afzuigsysteem om het koelwater van de boor op te vangen hierdoor word de overlast beperkt tot het minimum. Dit is van groot belang om de het arbeidsproces van TNT tijdens de werkzaamheden niet te verstoren.

Voor het monteren van de stalen hoeklijnen is er ook een kar bedacht, deze kar moest het mogelijk maken om de hoeklijnen van plus minus 30 kilo per stuk tussen de bestaande en de nieuwe kolommen aan de flens naar de juiste hoogte te brengen te weten; bovenkant hoeklijn 2,70 meter. De kar werd aan de voorkant voorzien van een vijzel 10 ton (dit moest genoeg zijn) Gezien de hoeklijnen verschillen in lengte ging dit werken.

Allereerst werd de kleine hoeklijn op zijn positie gebracht, waarna wij de iets langere hoeklijn geheel aan de onderzijde vast konden vijzelen om deze keurig ernaast monteren met behulp van speciale krachtkeilbout. Deze klus werd dankzij de kar tot een goed eind gebracht door één man.

Universiteit van Amsterdam

Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam in een nieuw jasje. Bij dit project aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam is de firma Baars BV uit Beverwijk een belangrijke schakel. Zoals U wellicht kunt zien is het complete object gesloopt omdat deze niet meer aan de eisen voldeed muv. de voorgevel deze is vakkundig gestut om de stabiliteit te garanderen. Op deze wijze krijgt het nieuwe onderkomen een authentieke uitstraling en veranderd het toch al zo unieke straatbeeld in Amsterdam niet.

De hoofd aannemers zijn Bouwcombinatie J.P. van Eesteren/Koninklijke Woudenberg VOF uit Amsterdam en Ameide.

Renovatie schoorstenen

Voor de renovatie van 2 stuks schoorstenen in Velsen- Noord is gekozen voor een vrijdragende steigerconstructie van 2 x 7 meter welke op de nok zijn gekoppeld, waardoor er een overspanning is gecreëerd van 14 meter op een hoogte van 9 meter.

Op deze manier blijft pannendak gesloten en kunnen er zich geen lekkages voor doen tijdens onverhoopt slecht weer.

Sporthal Beverwijk

Een heel speciaal klusje, dat zou je niet zeggen als je wist wat er gedaan moest worden namelijk het vervangen en nakijken van de verlichting, wel als het de lampen van de sporthal Beverwijk betreft en deze zich ook nog eens boven de tribune bevinden. Toch draaiden de firma Kater Elektra uit Beverwijk zijn hand er niet voor om.

Met behulp van een aanhangertelescoop hoogwerker welke overigens maar net door de openslaande deuren van de sporthal naar binnen kon worden gereden werd het werk een stuk eenvoudiger. Niet alleen eenvoudig maar ook veilig en dat is waar het om draait. Dit noemen wij nu sport op hoog niveau.

Aannemersbedrijf John Joosten en Timerbedrijf C&B

Voor aannemersbedrijf John Joosten en Timerbedrijf C&B te Heemskerk is er een steiger gebouwd bij Slagerij Weel te Beverwijk, deze is geplaatst voor de renovatie van het dak. Voor het verticale transport van de oude als zowel de nieuwe pannen is er gekozen voor een demontabele pannenlift. Tijdens de renovatiewerkzaamheden dient de winkel van meneer Weel gewoon door te draaien dit is gerealiseerd door de steiger op de luifel te plaatsen.

Tijdens het bouwen van de steiger kwam de Slager regelmatig naar buiten om zijn specialiteit te presenteren en geloof me dit waren lekkere tussendoortjes wij vonden het een hele leuke klus om te doen.

 

Naar boven klik hier